Assalamualaikum....
dah lame nk share resepi japanese cotton cheese cake ni...tp disebab kan sy ni dok slh tekan je.......asik la x jd nk update resepi ni..maklom laaa org baru nk berjinak2 dgn blog.hahahaaha ....
Yeaaa ni la diee....hohoho
rase nye sgt2 sedap2...sgt berpuas hati tau...gebu gebas...skli ngap!! Pasti ngap berkali2...ni nk share resepi...jom buat!!!
Bahan2:
A
160g cream cheese
25g butter
120g susu segar (saya guna susu penuh krim)
B
40g tepung kek / gandum
30g tepung jagung
C
4 biji kuning telur (Gred A)
D
4 biji putih telur (Gred A)
1/8 sk cream of tartar
100g gula kaster
Secubit garam
Cara2 nya sila perhatikan pic ni ye
1.campur bahan A dlm bekas dan double boiled kan sehingga btl2 sebati seperti pic 2.
2.masukkan bahan B dan gaul sebati dan di ikuti bahan C dan gaul sebati .
3.kemudian pd bowl lain pukul bahan D sehingga bertanduk.
4.campurkan adunan td dgn adunan putih telur.gaul sebati..dan boleh la di isi ke dalam bekas y berukuran 8".sebelom tu loyang mesti lah di letak kan kertas minyak di keliling nye....
##bakar dlm oven secara water bath dgn ukuran suhu 180 darjah.perhatikan oven korang ye sbb setiap oven suhu nye berbeza2....
Yeahhhhh ni la japanese cotton cheese bile da sejuk n di packing sebagai tmpahan...moh mane y x de mase nk buat boleh pick up ur phone call my numb ok..01118771612....order jgn x order....mn yang boleh buat sila cube resepi ni... mmg marvelous....yummy2....
SELAMAT MENCUBA!!!
No comments:
Post a Comment
Note: only a member of this blog may post a comment.